Maak kanker kansloos!

Erasmus MC Vriendenfonds: Wat goed is wordt beter

De Stichting Erasmus MC Vriendenfonds is onderdeel van het Erasmus MC en werft fondsen om concrete projecten te financieren. Het Vriendenfonds wil haar ambities onder andere realiseren door ondersteuning te bieden aan (jong) talent tijdens hun studie, onderzoek of specialisatie en ondersteuning te verlenen aan activiteiten die bijdragen aan toekomstgerichte behandelmethodes en de verzorging van patiënten in (opdracht van) het Erasmus MC en/of aan haar gelieerde onderzoekspartners. Daarnaast biedt het Vriendenfonds ondersteuning aan de optimalisering van de patiëntenzorg in het Erasmus MC. Het Erasmus MC Vriendenfonds is aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen).
erasmus-mc

Erasmus MC – Tour de Rotterdam 2018: ‘Samen maken we kanker kansloos’

De Erasmus MC – Tour de Rotterdam verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. In 2018 komen de deelnemersopbrengsten ten goede naar onderzoek naar kanker. Kanker raakt ons allemaal. Eerst en vooral de patiënten zelf, maar ook de mensen om hen heen. Jaarlijks overlijden in ons land meer dan 43.000 mensen aan kanker. Elk uur komen er meer dan 10 gevallen van kanker bij.

Therapie op maat.

Ons doel is dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.

Waarom ‘Therapie op maat’?

Lange tijd kregen alle patiënten met een bepaalde soort kanker dezelfde behandeling. Maar de genetische afwijkingen verschillen per persoon; daarom streven we ernaar dat elke patiënt een therapie krijgt die op zijn of haar situatie is afgestemd. Om dit te kunnen bereiken is veel onderzoek nodig. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. Meefietsen met Tour de Rotterdam betekent meehelpen de therapie op maat voor elke patiënt dichterbij te brengen. Door mee te fietsen steun je baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut: het grootste kankercentrum van het Nederland. Samen maken we kanker kansloos!

Meedoen helpt!

Meefietsen met Erasmus MC – Tour de Rotterdam is daarom niet alleen goed voor je eigen gezondheid, je draagt ook bij in het onderzoek naar kanker. Samen maken we kanker kansloos! Kan je niet meefietsten, maar wil je wel een bijdrage doen? Geweldig! Extra donaties zijn natuurlijk van harte welkom, elke bijdrage, hoe klein ook, is van grote waarde. Steun een team, deelnemer of doneer aan Erasmus MC – Tour de Rotterdam direct.