Fiets mee tegen MS

Erasmus MC Vriendenfonds: Wat goed is wordt beter

De Stichting Erasmus MC Vriendenfonds is onderdeel van het Erasmus MC en werft fondsen om concrete projecten te financieren. Het Vriendenfonds wil haar ambities onder andere realiseren door ondersteuning te bieden aan (jong) talent tijdens hun studie, onderzoek of specialisatie en ondersteuning te verlenen aan activiteiten die bijdragen aan toekomstgerichte behandelmethodes en de verzorging van patiënten in (opdracht van) het Erasmus MC en/of aan haar gelieerde onderzoekspartners. Daarnaast biedt het Vriendenfonds ondersteuning aan de optimalisering van de patiëntenzorg in het Erasmus MC. Het Erasmus MC Vriendenfonds is aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen).
erasmus-mc

Erasmus MC – Tour de Rotterdam fietste in 2017 tegen MS

De Erasmus MC – Tour de Rotterdam verbindt zich ieder jaar aan een goed doel. In 2017 gingen de inschrijfgelden naar onderzoek naar Multiple sclerose (MS). MS is een ontstekingsziekte van de hersenen en het ruggenmerg en één van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit bij jong volwassenen in Nederland. Er is een geweldig bedrag van €70.000,- opgehaald.

Ongeveer 20.000 mensen in ons land hebben neurologische uitval, bijvoorbeeld spierzwakte of -verlamming, coördinatiestoornissen, spasticiteit, extreme vermoeidheid en cognitieve problemen. Meer dan de helft van de patiënten gaat over de jaren geleidelijk aan achteruit. Zowel op  de korte als op de lange termijn is het verloop van de ziekte erg onvoorspelbaar en brengt veel onzekerheid met zich mee.

In het Erasmus MC bevindt zich één van de drie academische MS Centra van Nederland. Hier wordt onderzoek verricht naar oorzaken en genetische kenmerken die het ziektebeloop beter voorspellen. Om de enorme variatie van de symptomen van de ziekte te begrijpen en een betere therapie op maat mogelijk te maken is nog veel onderzoek nodig. Daarom fietsen wij dit jaar tegen MS.

Bewegen is gezond en dat geldt voor iedereen. Meefietsen met Erasmus MC – Tour de Rotterdam is daarom niet alleen goed voor uw eigen gezondheid, u draagt ook bij aan de toekomstige gezondheid van mensen met MS  door het MS-onderzoek  in het Erasmus MC op deze wijze te ondersteunen.

Meedoen helpt!

Meefietsen met Erasmus MC – Tour de Rotterdam is daarom niet alleen goed voor uw eigen gezondheid, u draagt ook bij in het onderzoek naar MS. Helpt u in onze strijd tegen MS? Fiets mee tegen MS! Kunt u niet meefietsten, maar wilt u wel een bijdrage doen? Klik dan hier. Extra donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom, elke bijdrage, hoe klein ook, is van grote waarde.