Veelgestelde vragen

Voorbereiding

Hier vindt u alle deelnemersinformatie voor een goede voorbereiding op zaterdag 23 juni 2018.

Inschrijven / Deelnemen

Voorinschrijven kan tot en met zondag 17 juni 2018. Het is ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven bij de start/finishlocatie Topsportcentrum Rotterdam. Hiermee vervalt wel de 5 euro korting van het voorinschrijven.
U kunt hier de kosten voor deelname aan de diverse tochten terugvinden. Deze prijzen gelden bij voorinschrijven. Bij daginschrijving vervalt de 5 euro korting.
Het is mogelijk om op de dag zelf in te schrijven bij de start/finishlocatie Topsportcentrum Rotterdam. Hiermee vervalt wel de 5 euro korting van het voorinschrijven.
Bij daginschrijving zijn de kosten: Pelotonstocht 35 euro; Vrije Toertocht 25 euro; Recreatietocht 30 euro. Met deelname draagt u bij aan het goede doel.
U dient aan het begin van de aanmelding aan te geven of u NTFU-lid bent. Wellicht heeft u gekozen voor reguliere inschrijving.
Nee. Naast je inschrijfgeld is het niet verplicht om extra donaties op te halen voor het goede doel. Het aanmaken van een actiepagina en vermelden van een streefbedrag is wel onderdeel van de inschrijfmodule. Of je na inschrijving hier gebruik van maakt is geheel vrijblijvend en is dus niet verplicht. Wij zouden het wel erg waarderen als je deze pagina onder de aandacht brengt. Elke bijdrage helpt.
Deelname met een E-Bike is toegestaan, mits gepaste snelheid wordt gehanteerd.
De Recreatietochten van 25 km en 45 km zijn geschikt voor handbikers.
Op 1 december 2018 openen de inschrijvingen voor Erasmus MC - Tour de Rotterdam 2019. Ga direct naar de inschrijfpagina.
Wilt u deelnemen aan Erasmus MC - Tour de Rotterdam? Geweldig! Inschrijven is mogelijk vanaf 1 december 2018. Ga direct naar de inschrijfpagina.

De tochten

Voor deelname aan de Pelotonstocht en de Vrije Toertochten is een helm verplicht.
In het kader van veiligheid is het gebruik van een ligstuur verboden tijdens de Pelotonstocht. Deze dient niet op de fiets gemonteerd te zijn.
De Pelotonstocht vertrekt in 2018 om 09.30 uur. Bekijk de starttijden van de Vrije Toertochten en de Recreatietochten onder het kopje algemene info.

Bewegwijzering van de tochten

Ja. Alle Vrije Toertochten en Recreatietochten zijn uitgepijld. Daarnaast komen de gpx bestanden vijf dagen voor de tocht online. Het is ook mogelijk om een uitgeschreven routebeschrijving op te halen bij de informatiebalie op de dag zelf. De Pelotonstocht wordt begeleid.
Ja. De gpx bestanden vijf dagen voor de tocht online. Alle Vrije Toertochten en Recreatietochten zijn uitgepijld en het is ook mogelijk om een uitgeschreven routebeschrijving op te halen bij de informatiebalie op de dag zelf.
De routebeschrijving wordt niet standaard meegeven. Wilt u toch graag een uitgeschreven route meenemen voor onderweg, dan kunt u deze ophalen bij de informatiebalie.

Faciliteiten

Bekijk hier alle facilteiten die wij aanbieden in één oogopslag.
Bij Topsportcentrum Rotterdam is de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de kleedkamers met douches. Lees hier alles over de faciliteiten.
Er zijn geen kluisjes aanwezig. Wij adviseren iedereen om waardevolle spullen die niet noodzakelijk zijn thuis te laten. Lees hier alles over de faciliteiten die worden aangeboden.

Deelnemersmaterialen

Ja. Wanneer u zich voor 1 juni heeft ingeschreven ontvangt u de materialen aan het eind van week 23. Deelnemers die zich inschrijven tussen 2 en 10 juni ontvangen de materialen aan het eind van week 24. Inschrijvingen na 10 juni ontvangen de materialen op 20 of 21 juni. De materialen worden per post verzonden.
Bij uw deelnemerspakket zit een bon. Hiermee kunt u bij de informatiebalie uw bidon ophalen. Dit kan op zaterdag 23 juni 2018 tot 17.00 uur.
Wanneer u niet tevreden bent over de maat die u heeft besteld, kunt u op de dag zelf bij de informatiebalie vragen of de gewenste maat nog op voorraad is. Uw shirt dient in originele staat, met verpakking retour te worden gebracht. Voor de wielrenshirts geldt ook dat het kaartje nog aangehecht dient te zijn.
Op de achterkant van uw stuurbordje vindt u het medisch paspoort. Wij verzoeken u vriendelijk, doch dringend deze in te vullen.
Na de tocht kan je de medaille ophalen bij de informatiebalie. Een mooie herinnering aan de Tour, de verrichte prestatie en de bijdrage voor het goede doel.

Het goede doel

2018 staat in het teken van 'Samen maken we kanker kansloos'. Lees meer over het goede doel.
Ja zeker! Geweldig dat u het doel extra wilt steunen. Bij uw inschrijving is automatisch een actiepagina aangemaakt. De link van uw persoonlijke pagina staat in de bevestiging welke u per mail heeft ontvangen. Op deze pagina kan men u gemakkelijk steunen d.m.v. donaties. Door de diverse social media buttons kunt u uw persoonlijke pagina gemakkelijk delen met vrienden / familie / collega's en anderen.