Deelnemersinformatie

Alles wat je moet weten om goed voorbereid aan de start te staan zaterdag 23 juni 2018

Deelnemersinformatie 2018

Vanaf begin juni kunt u hier alle deelnemersinformatie vinden voor Erasmus MC – Tour de Rotterdam, zaterdag 23 juni 2018. Met deze informatie staat u goed voorbereid aan de start voor een gezellige en sportieve dag. Met uw deelname steunt u ook het goede doel. De deelnemersopbrengsten komen ten goede aan kankeronderzoek: het dichterbij brengen van therapie op maat. Samen maken we kanker kansloos!

Deelnemersinformatie 2017

Zaterdag 24 juni 2017 wordt niet alleen een leuke dag en een onvergetelijke ervaring, maar u steunt ook het goede doel. De opbrengst van de inschrijfgelden gaat namelijk naar onderzoek naar MS. U kunt gelijk starten vanaf Topsportcentrum Rotterdam, mits u uw stuurbordje heeft ontvangen.

Start-/finishlocatie en faciliteiten De start-/finishlocatie is bij Topsportcentrum Rotterdam: de locatie waar deelnemers in alle faciliteiten worden voorzien. Een kleedruimte met douches, toiletten, mogelijkheid voor een hapje en een drankje of een ontspannen massage. Blijf na de tocht nog even napraten op het Erasmus MC Vriendenterras met gezellige optredens van Muziekmakerij ‘t Zootje of neem binnen een kijkje op onze mini FietsFair. Het kan allemaal! Bekijk hier alle faciliteiten.

Parkeren Er is ruim voldoende gelegenheid om gratis te parkeren en de locaties zijn allemaal op steenworp afstand van de start. Parkeermogelijkheden zijn o.a. op P6, Industrieterrein Stadionweg of de Olympiaweg. Wij adviseren u om te parkeren op één van de hierboven aangegeven locaties. Een kaartje vindt u hier. Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto!

Stuurbordjes, medisch paspoort en noodnummer Na het succes van vorig jaar maakt Tour de Rotterdam gebruik van stuurbordjes. Op de achterkant vindt u het medisch paspoort. Wij verzoeken u vriendelijk, doch dringend, deze in te vullen. Op de achterkant van het Tourboekje vindt u de noodnummers van de organisatie bij materiaalpech of bij (kleine) ongevallen.

Vrije Toertochten en Recreatietochten: starttijden en pauzeplaatsen Hieronder vindt u een overzicht van de starttijden van de tochten. Bij de pauzeplaats kunt u weer op krachten komen. De foerage bestaat uit: een krentenbol, een stukje fruit, een snackreep, een energiedrankje en een flesje water. Na deze versnapering kan de mooie tocht vervolgd worden. De tochten zijn uitgepijld. Mocht u toch een uitgeschreven route mee willen nemen, dan kunt u deze op de dag zelf ophalen bij de informatiebalie. De Recreatietocht 25km kent geen pauzeplaats. Deelnemers aan deze tocht ontvangen bij inlevering van de bijgevoegde coupon bij de informatiebalie een snack voor onderweg.

Tocht Starten vanaf Starten tot
Vrije Toertocht 135km 07.30 uur 09.30 uur
Vrije Toertocht 105km 07.30 uur 09.30 uur
Vrije Toertocht 85km 08.30 uur 10.30 uur
Vrije Toertocht 85km groepsstart* 10.00 uur
Recreatietocht 45km 09.30 uur 11.00 uur
Recreatietocht 25km 09.30 uur 11.00 uur

*alleen op voorinschrijving

Pelotonstocht Wij verzoeken deelnemers aan de Pelotonstocht tijdig op te stellen in de start/finishlaan. Houd rekening met eventuele drukte. Het peloton vertrekt stipt op tijd. 09.00 uur opstellen Pelotonstocht 09.10 uur Korte toespraak Wethouder Sport, Adriaan Visser 09.30 uur Startschot Pelotonstocht 15.45 uur Verwachte aankomsttijd Tijdens de Pelotonstocht is er één grote pauze incl. foerage en twee plaspauzes (op circa 50, 81 en 117 km).

Spelregels Pelotonstocht Deelnemers aan de Pelotonstocht dienen: – Aanwijzingen van politie, organisatie en Road Captains strikt op te volgen – Met niet meer dan 3 personen naast elkaar te fietsen – Bij materiaalpech de fiets z.s.m. in de materiaalwagen in te laten laden – Verplicht een deugdelijke valhelm te dragen – Geen ligstuur gemonteerd te hebben op de fiets – Onderweg niet zomaar te stoppen. Het peloton wacht niet.

GPX Vanaf maandagavond 19 juni komen de gpx-bestanden van alle routes online. U kunt deze hier vinden. De gpx bestanden worden gratis beschikbaar gesteld voor deelnemers.

Bidon U kunt uw Tour de Rotterdam bidon ophalen bij de informatiebalie bij Topsportcentrum Rotterdam tegen inlevering van de coupon. De coupon is met uw deelnemersmaterialen meegestuurd.

Merchandise  Mocht u interesse hebben om op locatie Tour de Rotterdam merchandise, zoals een wielershirt, te kopen dan willen wij u erop attenderen dat hiervoor geldt op=op. Na het verrijden van de tochten is het mogelijk om een medaille aan te schaffen á €2,50 per stuk. Zo heeft u een extra aandenken aan een gezellige dag en de verrichte prestatie. Pinnen is mogelijk. Informatie en prijzen vindt u hier.

Gratis massage na afloop Alle kilometers achter de rug? Even relaxen bij terugkomst? Neem een gratis massage! Ons team staat voor u klaar om de spieren los te maken terwijl u ontspant. Bezoek onze mini FietsFair en geniet daarna van een hapje en/of drankje in het Sportcafé of op het terras om de dag gezellig af te sluiten.

Veiligheid – gedragscode Graag willen wij alle deelnemers wijzen op enkele gedragsregels. Zo houden we het voor iedereen leuk: – Houd u aan de verkeersregels – Houd zichtbaar rekening met anderen in het verkeer – Gebruik een fietsbel – Geef tijdig richting aan – Blijf beleefd tegen andere weggebruikers – Rijd altijd op het aangegeven fietspad – Passeer een fietser of wandelaar met gepaste snelheid – Volg aanwijzingen op van politie en / of verkeersregelaars – Gooi afval in een afvalbak

Wij wensen iedereen een sportieve en gezellige dag en bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage aan onderzoek naar MS.