Sportieve Melissa gaat op voor haar vierde Tour

Melissa Raya van Krimpen is gek op mountainbiken, maar de Tour de Rotterdam rijdt ze gewoon op haar Koga Kimera. In haar vierde Tour kiest ze voor de derde keer voor de Pelotonstocht.

Een veelzijdige dame mag je haar best noemen. Melissa Raya van Krimpen rijdt paard, maakt prachtige foto’s, doet veel aan sport en is OK assistent in het Erasmus Medisch Centrum. Voor de duidelijkheid: OK staat in een ziekenhuis voor operatiekamer. Melissa heeft het enorm naar de zin op de afdeling Thorax Chirurgie, en in haar achterhoofd de ambitie om nog eens verder te studeren.

Maar bij onze Tour staat ze vooral bekend als een enthousiaste fietsster, die dit jaar voor de vierde keer meedoet. “De eerste keer had ik nog maar een maand een racefiets”, zegt Melissa. “Met mijn toenmalige partner reden we voor Alzheimer, de ziekte waaraan zijn moeder leed. We kozen voor de Vrije toertocht van 80 kilometer.” Die beviel goed en Melissa werd een vaste klant van de Tour. “Het jaar erop was mijn relatie echter uit”, zegt ze. “Ik had geen zin om alleen te rijden en plaatste een bericht op Facebook: ‘Is er iemand die de 135 kilometer wil rijden en bij wie ik mag aansluiten?’ Iemand reageerde met: ‘Waarom kies je niet voor de Pelotonstocht?’ En ik dacht: ‘Waarom niet?’”

Pelotonstocht tiptop verzorgd Maar spannend was het wel. Melissa had geen enkele peloton-ervaring en ook nog geen 135 kilometer in de benen. “En ik kende geen andere deelnemers”, geeft de OK-assistente aan. “Maar al bij de start raakte ik in gesprek met een paar mensen en met hen heb ik de tocht samen gereden. In het begin hield ik alles in de gaten, maar al snel kwam de ontspanning. Alles is zo strak geregeld: de begeleiding met motoren, de road captains, hoe de groep bij elkaar wordt gehouden, de pauzes, super! Echt tiptop verzorgd. Ik heb andere tochten gereden, maar dat is niet vergelijken. Ik heb me steeds veilig gevoeld en had al snel de rust om lekker te babbelen en van de omgeving te genieten. Dus sindsdien houd ik het ieder jaar bij de Pelotonstocht. En ja, zodra de datum van de Tour de Rotterdam vastligt, staat hij bij mij in de agenda.”.

In de winter traint ze niet zoveel, maar het voorjaar komt er weer aan. “Ik heb onlangs 65 kilometer gereden en ga met een fietsmaatje nog wat langere afstanden doen. Ik heb altijd graag gefietst, al koos ik op mijn zestiende voor een scooter en niet voor een racefiets haha. Maar die kwam er een paar jaar later dus toch. En heel veel training heb ik niet nodig. Ik doe aan hardlopen, skaten, klimmen en paardrijden en zit ook graag op de mountainbike. En in mei van dit jaar wil ik Limburgs Mooiste rijden. Weet je dat ik nog nooit een lekke band heb gehad? Even afkloppen, hoor!”.

Naar de Ardennen

Melissa gaat weer een extraatje meenemen voor het goede doel, zoals ze ieder jaar wat fondsen werft. Maar haar fietsloopbaan zal zich binnenkort een stuk zuidelijker afspelen. Melissa: “In maart ga ik verhuizen naar de Ardennen in België. Mijn verloofde is teamleider in de buitensport. Zij regelt alles: klimmen, mountainbiken, kayakken, noem maar op. Ik ga proberen in Maastricht of omgeving een baan te vinden als OK assistent. Maar waar ik ook terecht kom: op 23 juni ben ik in Nederland om de Tour de Rotterdam te rijden. En de komende jaren ook. Dat beloof ik!”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht